Stradigi Logo.

Fancom: qualified leads en marketing automation

1141 Marketing qualified leads voor Fancom
Online marketing resultaten waar klanten gelukkig van worden!

Er is niets mooier om samen met ons team én klanten mooie resultaten te behalen. Fancom is één van onze eerste klanten. Hieronder laat ik jullie zien welke resultaten we ondertussen behaald hebben met online design en onze online marketing aanpak.
Communicatie- en marketingafdelingen zijn vaak op zoek naar een resultaatgerichte en meetbare marketingaanpak. Zo ook Fancom.

Samen met de marketingafdeling van Fancom werken we sinds eind 2018 aan betere online resultaten. Potentiële klanten oriënteren zich tegenwoordig meer en meer online. Zeker nu beurzen momenteel niet mogelijk zijn. Dankzij een uitstekende presterende website en SEO teksten weten we meer en meer interessante prospects te verleiden om de website van Fancom te bezoeken.

Als ze eenmaal op de site zijn downloaden ze de datasheets, formulieren en whitepapers of ze contacten Fancom via de diverse contactformulieren die we geïnstalleerd hebben.

Nadat de bezoekers een datasheet of formulier gedownload hebben, ontvangen ze geautomatiseerd – door middel van ons marketing automation* systeem Sharpspring- nog één mail van Fancom met de vraag of alles duidelijk is en/of ze wensen dat sales-medewerkers contact op nemen om het een en ander toe te lichten. Onder andere op deze manier proberen we de Marketing Qualified Leads om te zetten naar Sales Qualified Leads.

Resultaten online marketing
De resultaten van onze online marketing aanpak mogen er wezen:

  • Sinds de lancering van de nieuwe website eind 2018 groeit het organische verkeer flink:
    Van 1950 bezoekers per maand naar bijna 4500 bezoekers per maand.
  • Een groei van 32,23% méér nieuwe gebruikers in 2020 ten opzichte van 2019 en 50,08% méér nieuwe gebruikers ten opzichte van 2018.
  • Bezoekers blijven gemiddeld 3 minuten op de site een groei van 25% en er waren 66% minder bouncers in 2020 ten opzichte van 2018.
  • Fancom ontving 1481 Marketing Qualified Leads én 163 Sales Qualified Leads in 2020.

Zo is de website van Fancom niet alleen een mooi presentatiemiddel maar vooral ook een internationale leadgenerator.

Al twee jaar werken we samen aan goede content en techniek. Het is geweldig dat dit resulteert in zo'n goede resultaten. Het is een leuke wandeling die we samen maken, Roel. En nog voldoende wegen te bewandelen om nog verder te verbeteren. To be continued...

Anja Theeuwen - Marketing Officer

Ben jij een loper of koning(in)?

Stop heel even met rennen! Kan jullie marketing aanpak (veel) beter? Met de juiste strategische marketing beslissingen gaan we samen mooie resultaten behalen. Zo voel jij je als klant pas echt een koning(in).

Samen winnen