Skip to content

The impact of employer branding

Van geen reacties naar 91 sollicitanten

Hoe val je als werkgever op in een krappe arbeidsmarkt? Dat was dé uitdaging voor Canon Production Printing. Er waren veel vacatures, maar te weinig kandidaten… Wij realiseerde een employer branding campagne MET stopping power voor Canon. Het resultaat: 91 sollicitanten binnen enkele maanden!

At Canon you can!

We geven potentiële kandidaten inzicht in hoe het er echt aan toe gaat bij Canon door middel van activerende, verdiepende en persoonlijke verhalen van echte mensen én met inspirerende beelden. Deze beelden geven goed de sfeer, de hoogwaardige technologie en de cultuur weer. Echte mensen, echte teksten en echte beelden! Dat levert resultaat op: At Canon you can!

 

“Samen bouw je aan de dag. Je steunt elkaar en je kunt elkaar vertrouwen, dat is het belangrijkste voor mij”

  • Brian, Logistics operator

Ontmoet Brian! Hij vertelt hoe hij elke dag met plezier naar zijn werk gaat, hoe hij samenwerkt met zijn collega’s en hoe hij bijdraagt aan de innovatie van Canon. Bekijk de video en ontdek waarom hij zegt: At Canon you can!

De content: drie communicatielagen voor de employee journey

Samen ontwikkelde we een employer journey om de reis van de potentiële werkemers in kaart te brengen. Iedere halte van de reis vraagt om een gerichte benadering.
Aan de hand van de journey is er content ontwikkeld die past bij iedere fase van de reis en opgebouwd is in verschillende communicatielagen.

  • 1. Awareness

Een social mediacampagne met als doel om indruk te maken. De korte video’s grepen je aandacht en lieten je niet los. De doelgroep wordt geprikkeld om door te klikken en lezen op de landingspagina of meteen te reageren via een formulier.

  • 2. Consideration

Op de website werden inspirerende video’s getoond over de werksfeer en collega’s. Dit waren zogenoemde “one minute wonder-filmpjes”; Lekker kort en bondig vertellen wat je kunt verwachten van Canon én je toekomstige collega’s.

  • 3. Conversion

De bezoeker wordt geactiveerd om te solliciteren. At Canon you can! In totaal wisten we in korte tijd 23 duizend mensen te bereiken en ontving Canon maar liefst 91 contactformulieren!

Let's create impact

Let's create impact

Samen ontwikkelde we een campagne waar we beiden trots op zijn! Deze mooie campagne zorgde ook voor mooie resultaten.

  • 88.310 totale weergaven;
  • 23.363 personen bereikt;
  • 91 ingevulde formulieren.

Other cases that might interest you

Yes, together we can!

Wil jij ook een employer branding-campagne die resultaat oplevert?