Skip to content

The impact of employer branding

De arbeidsmarkt maakt het moeilijk voor vele werkgevers. Er zijn veel functies om te vervullen, maar er lijken geen mensen te zijn – of zij reageren in ieder geval niet. Dat vraagt om een aanpak die meer ‘stopping-power’ heeft dan het gebruikelijke ‘wij zoeken…’
 
Canon zag dit probleem ook en vroeg ons om hulp. Wij hebben de doelgroep een reden gegeven om stil te staan bij de vacatures van Canon. Dit hebben we gedaan door een concept te ontwikkelen waarin herkenbaarheid een belangrijke drijfveer is. We focussen ons op cultuur, sfeer en de hoogwaardige technologie en mens achter het werk.

“Samen bouw je aan de dag. Je steunt elkaar en je kunt elkaar vertrouwen, dat is het belangrijkste voor mij”

  • Brian, Logistics operator

At Canon you can!

Samen hebben we een employer journey ontwikkeld om de reis van de potentiële werknemers in kaart te brengen. Iedere halte van hun reis vraagt om een eigen benadering. Aan de hand van deze journey hebben we samen content ontwikkeld. Deze content is opgebouwd in verschillende communicatielagen.

  • 1. We willen indruk maken bij de doelgroep.

We willen hun prikkelen om verder te klikken. Dit doen we door een korte teaser. We gebruikte technologie van Canon om de vacature visueel duidelijk te maken.

  • 2. Op de website vertellen we meer over Canon als werkgever.

Daarvoor laten we inspirerende video’s zien die laten zien hoe de sfeer op de werkvloer is. Deze video’s zijn in de vorm gemaakt van een “one minute wonder”; kort en bondig laten zien wat Canon echt inhoudt.

  • 3. We activeren de doelgroep om te solliciteren.

Als iemand interesse heeft in de functie en de intentie heeft om te solliciteren, willen we degene voorzien van functie inhoudelijke informatie. Voor potentiële werknemers zegt de content precies waar Canon voor staat: at Canon you can!

Employer branding campagne

Employer branding campagne

Samen hebben we een campagne ontwikkeld waar wij en Canon trots op zijn. Een mooie campagne zorgt voor mooie resultaten.

  • 88.310 totale weergaven;
  • 23.363 personen bereikt;
  • 91 ingevulde formulieren.

Other cases that might interest you

Wanna grow too?

Voor welke uitdaging je ook staat met je merk, wij denken met je mee en helpen je om het gewenste resultaat en niveau te behalen.