Skip to content

Wil jij op de korte termijn jouw marketing doelstellingen behalen? Dan is SEA wellicht een goede optie! Als SEA-bureau specialiseert Stradigi zich in het adverteren in zoekmachines zoals Google. Wij zorgen dat jij zichtbaar wordt in de betaalde zoekresultaten van Google, waardoor je jouw doelgroep kunt bereiken.

Waarom Google adverteren uitbesteden?

Het belangrijkste voor jou is dat je natuurlijk de marketingdoelstellingen behaalt en dat de sales-afdeling interessante leads krijgt. Er zijn meerdere redenen waarom adverteren via Google jou hierbij kan helpen.

 

 • Direct zichtbaar

Zodra een SEA-campagne is opgezet, wordt een advertentie vrijwel direct getoond in de zoekresultaten. Hierdoor ben je snel zichtbaar voor potentiële klanten.

 

 • Gericht adverteren

Je kunt heel gericht adverteren met SEA. Zoekwoorden, locaties, dagen van de week en tijd van de dag kun je allemaal zelf bepalen. Hiermee zorg je dat je campagne volledig is gericht op jouw doelgroep.

 

 • Betaling per klik (Cost per Click)

Bij reguliere zoekadvertenties (de meest gangbare vorm van adverteren via Google) betaal je alleen zodra iemand op je advertentie klikt, wat betekent dat je budget wordt besteed aan mensen die interesse tonen in jouw producten of diensten.

 

 • Meten en optimaliseren

Een van de grote voordelen van SEA is de mogelijkheid om de prestaties van je campagnes in real-time te meten en te optimaliseren. Je kunt precies zien hoeveel mensen je advertentie hebben gezien, hoeveel erop hebben geklikt, en of ze bepaalde acties hebben uitgevoerd op je site.

 

Kortom, door Google adverteren uit te besteden kun je direct verkeer naar je website leiden, de zichtbaarheid vergroten en de bedrijfsdoelen behalen. Het stelt je in staat om op een flexibele en meetbare manier te adverteren, gericht op de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.

Welke werkzaamheden voeren wij als SEA marketing bureau uit?

We begrijpen dat het voor jou lastig is om in te schatten met welk SEA bureau je wilt samenwerken. Daarom willen we duidelijk communiceren hoe we te werk gaan, zodat jij ook een idee hebt van wat eraan zit te komen, mocht je met Stradigi in zee gaan.

Zoekwoordenonderzoek

Door middel van een zoekwoordenonderzoek gaan we eerst de potentie van een campagne definiëren. We gaan dan voor jouw business onderzoeken hoeveel relevante zoekwoorden er zijn met een interessant zoekvolume.

Ook de gemiddelde Cost per Click (CPC), het bedrag dat je moet betalen bij iedere klik op een advertentie, wordt hierbij meegenomen. Uiteindelijk worden clusters opgesteld waarbij zoekwoorden die raakvlakken met elkaar hebben, samen gegroepeerd worden.

 

Ten slotte wordt ieder zoekwoordcluster gekoppeld aan een relevante landingspagina op de website. Door deze stappen te doorlopen creëer je een goede structuur voordat je de campagne daadwerkelijk gaat opzetten. Zie afbeelding voor een voorbeeld van zo’n zoekwoordcluster.

Voorbeeld Zoekwoordcluster

Campagne opzetten

Campagne opzetten

Nadat de structuur van de campagne is gedefinieerd door middel van het zoekwoordenonderzoek, kan vervolgens de campagne worden opgezet.

 

Aan de hand van de opgestelde zoekwoordclusters worden (uitgaande van een zoekcampagne) de verschillende zoekadvertenties geschreven, bestaande uit meerdere headers en descriptions die Google zelf samenvoegt om een advertentie te maken.

 

Daarnaast moeten natuurlijk ook zaken als het campagnebudget en de looptijd van de campagne worden ingesteld, al zijn dat zaken die simpelweg onderling afgestemd moeten worden.

Conversies instellen

Het is niet voldoende om alleen jouw advertentie bovenaan Google te krijgen. Om het succes en de effectiviteit van je advertenties te meten en te optimaliseren, is het essentieel om conversies in te stellen voor de Google Ads campagne. Met conversies worden vooraf bepaalde acties bedoeld die een websitebezoeker kan uitvoeren op een website. Deze doelen zijn van grote waarde voor een bedrijf, omdat ze (meestal) direct bijdragen aan de marketingdoelstellingen.

 

Het instellen van conversies heeft meerdere voordelen:

 

 • Prestatiemeting

Door conversies in te stellen, kun je precies zien hoeveel verkopen, ingevulde contactformulieren of andere gewenste acties voortkomen uit je advertenties. Dit kan je overigens helpen om het rendement op investering (ROI) van je campagne te berekenen.

 

 • Optimalisatie

Als je weet welke zoekwoorden, advertenties of advertentiegroepen de meeste conversies genereren, kun je het budget en de biedingen aanpassen zodat de succesvolle onderdelen van een campagne verder worden verbeterd. De minder succesvolle onderdelen kun je hierdoor achterwege laten.

 

 • Betere advertentie- en landingspagina-creatie

Door inzicht te hebben in welke advertenties en landingspagina’s de hoogste conversieratio’s genereren, kun je deze informatie gebruiken om betere advertentieteksten en landingspagina’s te maken.

 

 • Kostenbeheersing

Als je je kosten per conversie kent, kun je betere beslissingen nemen over hoeveel je bereid bent te betalen voor een klik, wat kan helpen om je advertentie-uitgaven efficiënter te beheren.

 

Het is dus van groot belang om conversies in te stellen in Google Ads om het maximale uit je advertentie-investering te halen. Het biedt waardevolle inzichten en data waarmee je je campagnes continu kunt verbeteren en je bedrijfsdoelen effectiever kunt bereiken.

Monitoren en optimaliseren

Monitoren en optimaliseren

Nadat de campagne is opgezet en de conversies zijn ingesteld, zorgen we ervoor dat de campagne periodiek wordt gemonitord en wordt geoptimaliseerd. Om de beste resultaten te behalen is het belangrijk om de resultaten van de campagne te analyseren, evenals het doorvoeren van optimalisaties om alsmaar betere prestaties te krijgen. Qua optimalisaties moet je denken aan zaken als:

 

 • Het uitsluiten van niet-relevante zoekwoorden;
 • Het aanpassen van CPC biedingen van zoekwoorden;
 • Het maken van nieuwe advertenties.

Ervaar de toegevoegde waarde van een SEA bureau!

We hopen dat je een duidelijk beeld hebt gekregen van hoe een strategisch marketing bureau jou kan helpen bij het behalen van je marketingdoelstellingen. Bij eventuele vragen kan Floris je verder helpen. Hiervoor kun je het contactformulier invullen of bel het nummer +31(0)77 234 0888. Stradigi helpt je graag verder bij het behalen van marketingdoelstellingen!

Floris Noten Online Marketing Specialist